Melle de Boer heet-­ie; hij schrijft, schildert en maakt bovenal wonderbaarlijk mooie muziek. Smutfish is z’n outfit. Een echte band, met de beste muzikanten uit de Hofstad.

Janneke Nijhuijs op bas, Dick Zuilhof op gitaar en Sean de Vries op drums.

Dit najaar verschijnt er een album van Melle de Boer c.s.. Opgenomen in zijn atelier, aan de rafelrand van Den Haag. In een ouwe school. En waar opnameleider Frans Hagenaars tijdens het werk uitvond dat zulke gebouwen een ziel hebben.

Terug naar de muziek van Smutfish. Die heeft ook een ziel. Een hele oude, op Americana leest geschoeid. Qua klank & kleur maar ook vanwege de verhalen die Melle de Boer in z’n liederen vertelt. Verhalen die ook letterlijk verbeeld worden, in cartoon­achtige tekeningen. Die tekeningen zullen in boekvorm in een zeer beperkte oplage los van het album verschijnen en de muziek van Smutfish live gaan ondersteunen.

Want dat is het plan voor 2015: optredens­-met­-klank-beelden, in oude theaters, bar-bodega’s, strandtenten en filmhuizen.

Na optredens op Noorderslag, South by Southwest in Texas en de Popkomm in Berlijn. Na een tijd als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa gereisd te hebben, wil Smutfish gewoon veel spelen.